INE LEGERSTEE
Via Gobbi 160/A
30173 Campalto (VE)

Cell +39.348.2255581
Email ine.legerstee@virgilio.it

OVER DE GIDS

Ine Legerstee Mijn naam is Ine Legerstee en ik ben ťťn van de twee bevoegde Nederlandstalige gidsen in VenetiŽ. Na de Kunstakademie en na enkele jaren studie van de Italiaanse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Nijmegen, maakte ik meer dan een jaar lang een fietstocht door Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Oostenrijk en Duitsland aan de hand van de " Reisheuchenis" van dichter P.C. Hooft.
In 1980 vestigde ik me in de Gemeente VenetiŽ, toen ik betrokken raakte bij het Rietveld Paviljoen op het terrein van de BiŽnnale van VenetiŽ (de tweejaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst). Sinds die tijd deed ik tevens vertaalwerk, was ik medewerkster van maskermaker Guerrino Lovato in zijn zaak Mondonovo en nam ik deel aan wielerwedstrijden bij de Italiaanse dames-elite, evenwel zonder uit te blinken!
Door het slagen voor het gidsen-examen kreeg ik in 1994 vergunning om rondleidingen uit te voeren in VenetiŽ, in de Lagune en in verschillende Villa's van de regio Veneto. Sindsdien ben ik aangesloten bij de Venetiaanse Gidsen Associatie, de "Associazione Guide Turistiche di Venezia"en sta ik ingeschreven op de lijst van de Regione del Veneto met nummer 61. In 2003 werd ik ook bevoegd voor rondleidingen in het Engels.

rondleidingen in venetië Met veel plezier begeleid ik bezoekers bij stadswandelingen door steegjes, over bruggen en langs pleinen, bij excursies naar de eilanden van de Lagune, om beroemde en dan weer minder bekende facetten te belichten van La Serenissima, zoals de stad ook genoemd wordt. Puttend uit m'n ervaring met 't leven hier, probeer ik antwoord te geven op alle vragen, die zich daarbij voordoen.