INE LEGERSTEE
Via Monte Cimon, 2
30173 Favaro Veneto (VE)
Tel/Fax +39.041.8222398
Cell +39.348.2255581
Email ine.legerstee@virgilio.it

GOEDE RAAD

 

Vermijd voor uw bezoek zo mogelijk de drukste maanden: mei, juni en september. Evenals de warmste maanden: juli en augustus.

Voor de fietsers onder u: in Venetië zelf is fietsen niet toegestaan, want onmogelijk vanwege de smalle steegjes, het drukke voetgangersverkeer en de vele bruggetjes.

Ga in de stad met de benenwagen, alles is te voet te bereiken, behalve de echte eilanden natuurlijk, maak anders zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer: de “vaporetto” (waterbus).

Op eilanden zoals het Lido van Venetië, Pellestrina en Sant'Erasmo kan men fietsen en ook fietsen huren.

Er is tussen het vaste land (Mestre, Marghera, enzovoort) en Venetië langs de autoweg een fietspad in aanleg, helaas nog alles behalve voltooid. Vandaar dat men voorlopig het best met bus, tram of trein naar de Lagunestad kan reizen. In de buurt van het station van Mestre is een “Bicipark” ofwel een fietsenstalling.

Wanneer u eenmaal in de Lagunestad bent, neemt u dan een voorbeeld aan de Venetianen: houdt - te voet - rechts in de smalle steegjes, zodat tegenliggers u gemakkelijk voorbij kunnen en u ook zonder botsingen met andere voetgangers ingehaald kunt worden. Neem geen bruggen in beslag door op de trappen te zitten of breeduit bovenop stil te blijven staan. Draag uw rolkoffers over de bruggen heen, zodat de treden niet beschadigd raken.

In de vaporetto draagt u uw rugzak best aan uw arm of zet u 'm op de vloer.Op het San Marco plein is het niet toegestaan op de grond of de treden voor de gebouwen te zitten en vooral niet om er meegebrachte etenswaren te nuttigen. Zo is het evenmin toegestaan de duiven te voeren en afval achter te laten.
Grote tassen en rugzakken mogen niet meegenomen worden de San Marco Basiliek in: er is een gratis garderobe in de buurt, links naast de kerk in de zijsteeg Calle San Basso.

In het Dogenpaleis en in verscheidene musea moeten grote tassen en rugzakken afgegeven worden in de garderobe.

Is uw flesje mineraalwater leeg: gooi het dan niet weg, maar vul het opnieuw aan één van de talloze fonteintjes op pleinen en andere plekken in de stad. Het Venetiaanse leidingwater is van uitstekende kwaliteit. Gratis en fris!

Let op uw spullen, wanneer u in drukte of gedrang terecht komt.

Bij acqua alta, hoog water, worden er op de laagste plaatsen en routes loopplanken uitgezet om het u mogelijk te maken met droge voeten uw bestemming te bereiken. Let wel: deze zijn bestemd om over te lopen en niet om erop foto's te staan maken!

Zie ook :
www.comune.venezia.it/veneziasostenibile
www.slowvenice.eu
www.ilnuovotrionfo.org
www.serradeigiardini.org
www.ilcerchiovenezia.it
www.laserenissimabio.com
www.rioteradeipensieri.org
www.bestveniceguides.it